Life Coaching

Life coachként abban támogatlak,

hogy megismerd a valódi ÉN-ed, kibontakoztasd az erősségeid és felül tudj kerekedni a nehézségeken.

Life Coaching

Life coachként abban támogatlak,

hogy megismerd a valódi ÉN-ed,

kibontakoztasd az erősségeid

és felül tudj kerekedni a nehézségeken.

A coaching hozzásegít ahhoz, hogy mind a magánéletedben, mind a munkádban megtaláld és megvalósítsd céljaidat és harmonikus, kiegyensúlyozott és boldog életet élhess.

Képzeld el, hogy 60 percben, négyszemközt, kimondottan csak a Te életeddel foglalkozunk. Remek lehetőség arra, hogy valakivel átbeszéld, hogy mi a célod vagy mi az, ami éppen foglalkoztat. Megoszthatod, ha valahol elakadást érzel vagy ha elbizonytalanodtál valamiben.
Én meghallgatlak, és segítek eligazodni az érzelmek, a gondolatok, a lehetőségek és akadályok kuszaságában és mederbe terelni a dolgaidat.

A coaching során gyakorlatilag egy olyan személyes, megoldás- és eredményorientált, fejlesztő folyamatban veszel részt, amely során kérdésekkel, különböző technikákkal és eszközökkel segítelek hozzá ahhoz, hogy felismerd az alapvető működési mechanizmusaidat, hitrendszereidet, életre keltsd a motivációidat, és más megvilágításban lásd a Téged foglakoztató témát.

A már meglévő tudásodra, belső erősségeidre támaszkodva, új nézőpontokat és technikákat elsajátítva és önbizalmadban, önértékelésedben megerősödve így képessé válsz az elakadásaid leküzdésére, jobban ki tudod aknázni majd az energiáidat és a kreativitásodat, és sikeresen valósítod meg a legfontosabb céljaidat. 

 

 

Milyen problémák megoldására jó a life coaching? 

 

Alapvetően tovább mozdulni segítek kérdéses vagy megrekedt élethelyzetekben, legyen szó karriert családot, párkeresést érintő kérdésről, önbizalomhiányról, motivációról vagy kommunikációról.

Ezen belül a következőkkel tudsz megkeresni:

ha családi-, szülői-, párkapcsolati-, munkahelyi problémáid szeretnéd megoldani

ha sikeresebb, hatékonyabb szeretnél lenni

ha szeretnél életeden, karriereden változtatni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá

ha szeretnéd a stresszt feloldani, a konfliktusaid rendezni, a problémamegoldásod fejleszteni

ha szeretnél kreatívabb lenni

ha fejlesztenéd az önismereted

ha életszervezési, életvezetési gondjaid szeretnéd megoldani

ha változtatni akarsz az egyes helyzetekre adott reakcióidon

ha szeretnéd életszerepeid, céljaid, elvárásaid jobban megfogalmazni vagy újra fogalmazni, köztük egyensúlyt teremteni

és minden olyan számodra nehéz élethelyzetben, amikor nem látod a kiutat vagy a hogyan továbbot.

Kérdések és válaszok

Ezek a kérdések gyakran felmerülnek:

Mire kell számítanom egy ülésen?

Fontos, hogy az ülésre lelkileg is megérkezz, ezért pár percet hagyunk a hangolódásra.

Ezután átbeszéljük, ami éppen foglalkoztat és ahol a folyamatban tartunk.

Én kérdéseket teszek fel, Te pedig elgondolkozol, válaszolsz, remélhetőleg új felismerésekkel gazdagodsz.
Célokat és részcélokat tűzünk ki,  beszélünk róluk, a számodra fontos értékekről, az esetleges félelmeidről vagy megfogalmazódó kérdéseidről.

Új eszközöket tanulunk, megoldásokat és alternatívákat keresünk, a készségeidet fejlesztő és az élethelyzetedet előre mozdító feladatokkal gyakorlunk.

Végül összefoglaljuk, miről beszéltünk aznap, milyen felismerések születtek és mivel fogunk továbbmenni a következő alkalommal.

Lehet, hogy megkérlek, hogy otthon is gondolkodj bizonyos dolgokon vagy gyakorold az ülésen tanultakat. Mindezeket magadért teszed, nem foglak számon kérni utána, mint az iskolában. A következő ülésen átbeszéljük, ez hogy sikerült és  milyen következtetésre jutottál.

Milyen változást várhatok az ülésektől?
  • Megváltozik a nézőpontod az eredeti problémádról, nem tűnik majd olyan nehéznek.
  • Új készségeket fogsz elsajátítani, lesznek eszközeid, amivel kezelni tudod és előrelépést érsz el a hétköznapokban adódó helyzetekben.
  • Jobban látod majd az okokat és okozatokat, könnyebben és tudatosabban hozol döntéseket, ami egy kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb életmódot tesz lehetővé.
  • Növekszik a motivációd és a tettrekészséged, változások indulnak el az életed több területén.
  • Nem utolsósorban megnövekszik az önbizalmad és önbecsülésed, ami a fellépésedre is pozitív hatással lesz.
Hányszor találkozunk?

Egy-egy téma feldolgozásához általában 4-6-8 ülés szükséges. Amennyiben több témával is szeretnél foglalkozni vagy mélyebb összefüggésekre akadunk, ez több lehet. Mindig tőled függ, hogy hányszor jönnél, milyen mélységben akarsz belemélyedni a témádba. Minden 4-5. ülésen rákérdezek, hogy érzed, mennél-e még tovább, fókuszáljunk-e más területekre is. 

Biztos el merem majd mondani a problémáimat?

Én azon leszek, hogy nyugodt, bizalomteli légkört teremtsek számodra. A találkozóink alkalmával a figyelmem csak a Tied, nem minősítek és nem ítélkezem, hisz segítségért jöttél hozzám. Kérdésekkel, összefoglalással, feladatokkal foglak segíteni a témád kibontásában

Hogy kapcsolódik az önismeret a boldog élethez?

A kevésbé tudatos ember rendszeresen feszült, stresszes, elégedetlen vagy motiválatlan.

Kilátástalannak tűnnek a számára a kényelmetlen vagy fájó élethelyzetek, nincsenek valódi céljai, örömtelen az élete
(a hedonista élet és a pénzhalmozás nem valódi és hosszútávú örömök).
Épp ezért legtöbben akkor sem érzik boldognak magukat, ha “megvan mindenük”. De nem kell, hogy ez így legyen!

Boldog életet élni akkor lehet, ha rálátsz arra, hogy a neveltetésed, a hitrendszereid, a félelmeid, a társadalom, a politikai és gazdasági rendszer által diktált értékek és érdekek milyen maszkokat aggatnak rád.
Megérted hogyan befolyásolják mindezek a gondolataidat, érzésvilágodat és céljaidat, illetve, ahogy a társas kapcsolataidban, a munkahelyen és a különböző élethelyzetekben megnyilvánulsz, viselkedsz és reagálsz.

 Az önismeret által mindezeket átdolgozod magadon, rátalálsz az igazi énedre és értékeidre.
Leveted a felvett maszkokat és a megfelelési kényszert, szívből kezdesz élni. Megszilárdul az önbecsülésed, megtanulod elfogadni magadat, reális célokat tűzöl ki.
Eljutsz a legbensőbb vágyaidhoz, ahhoz, ami valóban boldoggá tesz és eszközöket, motivációt kapsz ahhoz, hogy megvalósítsd őket.

Így önazonos, tartalmas, elégedett, örömteli életed lehet.

Férfiak is jöhetnek coachingra?

Fontosnak tartom, hogy a férfiaknak is legyen kihez fordulni, ha fejlődi, változni szeretnének, ők is találjanak nyitott fülekre, ha szeretnék megosztani valakivel az érzéseiket és gondolataikat, így őket is szeretettel várom az üléseken.
Az utóbbi időben meglepően sokan keresnek fel közülük is.